luni, 11 iulie 2011

Ai probleme cu kilogramele?

   Ai impresia că nu poţi scăpa de kilogramele în plus? Eşti de părere că cei din jur râd şi îşi bat joc de tine  datorită faptului că ai cu x kilograme în plus faţă de ei sau ele? Atunci a venit timpul să faci o schimbare.
   Ar trebui să şti deja secretul pentru ca cei din jur să te placă. Nu trebuie să flămânzeşti şi să îţi pui pofta în cui, trebuie doar să încerci să te accepţi şi să te placi aşa cum eşti. Dacă ajungi să îţi accepţi defectele, vei căpăta mai multă încredere în tine şi fiind încrezătoare, părerea celor din jur se schimbă.
   Cum vrei ca cei din jur să te placă dacă tu nu esti în stare să te placi? Toţi avem defecte, doar că unii le maschează mai bine decât ceilalţi şi astfel nu se pot observa atât de uşor. Dar să fim serioşi.
-Cine este perfect?
-Nimeni.
   Atunci vă întrebaţi cum de alţii nu au probleme 'de imagine'? De ce au atâta încredere în ei? De ce sunt atât de siguri pe capacităţile lor? Ei bine, pentru că ei au trecut peste defecte, şi au început să se obişnuiască cu ele şi să le accepte.
   Dacă toţi am avea încredere în noi măcar  5%, toţi am fi mai fericiţi şi astfel nu ar mai fi dobitoci care nu au altceva de făcut decât să îţi aducă aminte ce defecte ai. De exemplu dacă ai o înălţime medie de 1,60 şi ai vreo 85 de kg mie mi se pare că destul îţi faci griji gândindu-te cum să scapi de ele şi ai reţineri când ieşi în lume, pentru a râde ceilalţi de tine că eşti grasă. Mi se pare o lipsă de respect, dar dupa părerea mea şi din puţina mea experienţă, ştiu că acele persoane îşi bat joc doar pentru că ştiu că te fac să suferi şi să te simţi prost. Astfel, dacă ai încredere în tine, nu mai bagi în seamă comentariile celor din jur, vorbele lor nu te mai dor, şi astfel începi să te accepţi aşa cum eşti. De ce să le dai satisfacţie celor care nu ştiu decat să râdă de alţii? Mai bine arată-le că nu îţi pasă, sau râde şi tu de ei că şi ei au defecte şi poate au să realizeze cum te simţi când eşti jignit şi au să se trezească la realitate.
   Cine crede că sunt persoane fără defecte, se înşeală amarnic. Fiecare avem atât defecte, cât şi calităţi, doar că încercăm să ne punem în evidenţă calităţile, şi astfel, defectele sunt uşor vizibile şi zicem ''mamă, ce perfectă îi persoana asta!''. Exact la fel putem fi şi noi. Decât să ne plângem de milă că nu arătăm bine, că nu avem aia, ca nu ne stă bine aşa, că vreau să fiu ca aia/ăla..., putem să ne schimbăm modul de gândire, să ne identificăm calităţile şi să le punem în evidenţă, astfel defectele vor fi puţin ascunse.
    Deci, de ce să nu ne bucurăm de viaţă? Stăm să ne plângem de milă? Nu. Încercăm să ne distrăm şi să ne trăim viaţa că din păcate doar una avem şi deci merită să o trăim din plin şi să fim  fericiţi. :*:* Aveţi încredere!:)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu